Monday, August 24, 2009

Guru- guru kelasku 4 Electric 2, TiJB

Guru-guru yang ajar kat kelas aku nie boleh dikatakan okay la jugak, tapi rase tak puas hati pun ada. Kerja sekolah memang sikit gila, tapi kalau sesekali dapat, fuhh sampai satu malam tak tidur nak siapkan. Kalau nk dibandingkan dgn kelas-kelas lain, terutama kelas sebelah aku, 4 Electric 1, haha memang bertimbun-timbun, tiap-tiap hari pulak tue. Kadang-kadang aku rase rugi jugak. Sebab kelas aku haritu sikit gila yang lulus paper Additional Mathematic. Kelas sebelah yang homeworks nye berlambak, sikit yang gagal. Beruntung betul kelas sebelah, tapi mungkin diorg anggap satu bebanan. Haha masing-masinglah. Ok jom kenal-kenal dengan guru-guru kelas aku ;

Add Math, Cik Nurul Ashadiah :
Beliau nie merupakan guru kelas aku. Bagi aku, dia ajar memang bagus. Tapi yang kurang bestnya, kalau ade dua periods dia ajar, hmpir satu setengah masa dia habiskan membebel. Masaklah siot, time tu la aku amek kesempatan utk tdur :). Aku pernah terkantoi bershisha dengan dia. Haha dia marah jugak kot. Sejak dari tue aku macam malas nak layan dia, entah-entah dia pun memang malas nk ajar aku. Mcm kurang ajar jugak aku kat dia bila aku selalu menjawab. Tapi sekarang aku dgn dia ok2 je kot. Aku tak mintak maaf lagi kat dia. Rase malu cmpur takut pun ade. Ntah la, aku mintak maaf kat sini je la, Cikgu :)

B. Melayu, En. Mazlan :
Orang panggil dia Melan. Selain cikgu Bm aku, dia juga cikgu disiplin kat sekolah dan jurulatih pasukan bolasepak sekolah. Kira power jugaklah, dah smpai peringkat kebangsaan. Tapi disebabkan jadi jurulatih sekolah, dia selalu skip kelas aku. Dia nie kuat menganjing kat budak-budak kelas aku. Budak-budak kelas aku dulu ramai tak suke kat dia. Aku pun jugak, tapi sekarang aku okay je. Haha ehh aku penah kene rotan kat bontot dengan dia tiga kali. First time kena sbb aku masuk kelas dia lambat. Aku dengan Afiq kena. Time tu aku ngn Afiq pergi solat dhuha kat surau. Lepas solat dhuha, kitaorg bedua berbual pasal sekolah lame Afiq nie. Egtkan lambt 15 minit, rupa-rupanya 25 minit bhai. Sakit gilababi. Kali kedua dan ketiga kena rotan sebab tak pakai lencana. Aku pun pernah kena pijak dengan dia kat makmal komputer. Tue pun sebab tak pkai lencana. Mula-mula dia suruh baring kat lantai, ade karpetlah, then dia pijak-pijak badan aku. Sedap bhai, macam kena urut. Overall aku tengok dia nie ok, bgus, ajar pn ok :)

B. Inggeris, Miss Mumtaz :
Ckg baru kat sekolah aku. Sblm nie mengajar kat Tknik Kota Tinggi, sekolah yg agak hebad, byk budak-budak nakal. First day dia msok kelas aku, hish. Susah nk ckp. Aku lah org yang paling kuar menganjing dia, biasalah kann sume ckgu prmpn mmg kne ngn aku bila first time masok. Tapi dgn dia aku kalah. Haha dia ni jenis nk mng je. Kasi je. Aku suka cara dia mengajar, mmg bagus gila. Mmg semua aktivti yg dia kasi, mmg ade byk kbaikan. Seronok pun ade, yelah aku nie mmg minat Bi sikit.

Chemistry, En Sihat :
Name dia pn mcm menunjukkan dia nie tak pernah sakit haha. Eh dia nie lembut sikit. Sebelum ni Cikgu Ruby yang ajar aku subj nie. Bapak dia, Cikgu Ruby 'baek' doe. Haha. Semua budak budak laki berebut kat dia. Tapi sejak badan dia macam dah 'naik' sikit, ramai yang reject die, ksian en. Ish, nie citer ckgu Sihat la. Haha. Mula-mula sejak dia ganti Cikgu Ruby, ade lah rase macam ralat sikit. Tapi en, awal-awal cara dia ajar bagus. Tak payah susah-susah bawak buku note ke, buku exercise ke. Sbb dia kasi note dalam bentuk kertas(handout lah). Bagus jugak doe cara dia ajar. Mula-mula rase best, tapi lame-lame cam skang nie. Aku memang malas gila nk pergi kelas Chemist, sbb tangan aku penat. Dok menyalin je. Tapi exam baru-baru ni Chemist aku ada peningkatan sikit. Thanks En. Sihat.

Physics, Pn Tan Lee Ting :
Nie ckgu yang paling agresif. Haha, memang laju gila dia ajar, tapi bagus, cume aku je tak faham. Tak silap aku dia nie cikgu Physic terbaek kot. Ntah la. Suka buat kelakar secara tiba-tiba tapi kelakar dia agak pelik.

Math Modern, Cik Irma : Tak silap aku ni tahun pertama dia mengajar. Jujurlah en, dia nie tak pandai mengajar kot. Kelas-kelas lain yang dia ajar pun ade complain kat aku. Dia ade tagline dia sendiri, bila tanye satu soalan je, walau senang mana pun, dia mesti ckp, PANNDAIII. Haha sekarang aku dah tak dengar dah dia cakap camtue. Abes, dah jadi bahan je. Budak-budak nie sume menganjing dia kalau dia cakap camtu. Tapi kann, dia dah banyak kali mengamuk kat kelas aku. Sekarang nie, kalau time dia ajar, mesti nak tengking-tengking. Dah takde da nak senyum-senyum. Lagi-lagi kat aku. Bila aku tanye je, dia buat bodoh. Babi betul kann? Tukar je lah, kasi cikgu Ruby ajar. Ehh lupa nak kasi tau, dia nie asal dari Kelantan. Aku selalu ejek dia dengan cara cakap dialek Kelantan. Tapi sekarang aku dah tak berani dah. Haha.

P. Islam, Ustaz Shafie :
Haha cikgu yang paling ringkas sekali dan menyenangkan. Homework? Tak pernah bhai. Time cuti sekolah mcm mid year, subj laen byk gilababi kasi homeworks, tapi dia tak kasi. Dia kata, orang nk cuti, buat ape nak kasi homework. Org cuti, cutilah. Haha. Smart bhai. Kepala dia tak hbis-hbis nak menangkan PAS dalam kelas. Selalu ckp tentang politik. Ape lah, aku anggukkan aje. Mmg cara dia ajar pun lembut. Tapi, dia nie ganas sikit. Handphone, charger ke ape-ape benda terlarang dia hempas ajar. Budak-budak yang bawak tue dia tak touch or bebel langsung. Ada satu hari tue enn, aku baru je beli pembaris panjang(kayu). Aku berbual ngan Ipan n Khairul, aku cakap buat tdo besh nie kalo gne pembaris nie. Aku tunjuk demo, aku tongkatkan pembaris tue kat dahi aku. Konon-konon bace buku lah, then Khairul pn kuarkan pembaris panjang dia, tapi jenis plastik lah, elastik punya. Bapak ape, ckgu datang-datang tak byk cakap dgn muka garang tiba-tiba patahakan pembaris kami. Fuck ah time tue aku panas btul, ye lah kan baru je beli smlm. Harini dh kne patahkan. Haha, siott je.


Sejarah, Pn Thamarai : Haha nie lagi satu kelas yang agak best. Mesti masuk makmal komputer, pastu aku amekseat hujung2 boleh tidur bhai :) Dah la sejuk en ade air-con. Haha. Ehh cara dia ajar too fast too furious. Haha. Tapi dulu dia ajar boleh la paham, skang dah makin laju, aku malas nk dengar. Kimek member-member aku cakap dia nie mak aku. Cikgu nie lah yang mulakan. Lekat sampai sekarang. Gelaran nie mula melekat time aku tak datang satu haritu. Then dia cakap kat dalam kelas, kawan2 aku repeat balek kat aku,"ehh mana ANAK saya lagi sorang tue?". Ahaha celaka lahanat. Haha.

Electric & Electronic Studies, Pn. Norihan :
Fuhhh. Dia nie, mengajar macam peluru. Haha. Sumpah, tak paham. Budak cina yang terpandai pun cakap cikgu nie mengajar tak bagus. Kalau dia boleh cakap camtu, kitorang apa lagi kann. Ehh, sekarang nie ade dua cikgu praktikal baru, so terbahagi kepada dua group dalam kelas aku. Tapi still belajar dengan C. Norihan nie. Apelah, ingatkan dia dah tak ajar but, WTFFFFF! Haha. Kelas Isnin dgn C. Norihan, Rabu dgn Cikgu praktikal yang baru, C. Elyas. Bha, walaupun Cikgu Elyas nie macam tak pandai nak mengajar, tapi aku kira paham lah jugak dia ajar. Sebab dia ade kasi notes. Tak macam cikgu Norihan tue, dah la ajar meluru je, notes suruh bat sendiri. Dia ingat kitorg bila bat notes boleh faham. FUCK. Dia boleh fikir kami nak notes? Haha. Tak akan buatlah! :)


Engineering Drawing, En. Rahim :
Haha nie lagi satu. Dia ajar macam tak ajar. Tapi ak faham. Sebab LK nie senang ja. Haha. Dulu dia expect ak nie bdak nakal yang takkan siapkan kerja ke ape. Yelah, dalam kelas aku banyak main2. Berbual, dan pernah kena sound sekali dgn dia. Haha. Tapi baru-baru nie, aku dapat A2 dalam subjek nie, dia terkejut kot. Mungkin segala pandangan dia terhadap aku telah berubah, mungkin kot. Haha. Yelah kan, org lain nak lulus pun susah, inikan aku dapat A :) Alhamdulillah.

Oklah, nie sdikit sebanyak cerita tentang guru-guru kelas aku, aku bersyukur dapat guru-guru camnie walaupun mcm $%^&*. Haha maen2 ja :) Thanks cikgu. Keeps teach us. I'll do the best for Spm soon.

P/s: Actually, dah lame gak aku simpan dalam draft post kali nie. Haish. Haha malas doe. Tak de masa. K

2 comments:

  1. miss mumtaz : havoc glee doe ! best best !
    kuat nganjing babe HAHA weh wehh , dy pena sebut nme youu dlm class i taukk !

    cik irma : ahaa best bole dengan ckgu nihh dr ckgu ruby urghhh eh lg stu tagline dy yg ktorng gne 'beeelllaaaahhhh' haha gtu laa

    pn thamarai : hoyeh hoyehh macam meriam duhh , laju gle gle . i ponn amek port belakang HAHA samelaa sng nk tido ;D

    ReplyDelete
  2. haha miss mumtaz cakap ape je pasal i?

    ReplyDelete